Bekymringer rundt bryllupet på grunn av coronavirus

Forrige lørdag besøkte vi det eventyrlige slottet hvor vi etter planen skal gifte oss om et halvt års tid, Château du Croisillat. Et avtalt møte, for å sjekke noen siste detaljer sammen med både dekoratøren vår og eieren av slottet.

Heldige var vi dessuten med været, solskinn og blå himmel. Perfekt for anledningen, nå kunne vi jo vise dekoratøren uteområdet på sitt beste, ta oss god tid til å planlegge hvordan slottets hage skal dekoreres til bryllupsseremonien, rikelig med blomster og små detaljer i stil bohème chic.

Slottets hage

Vi tok henne også med til den store flotte spisesalen, hvor runde bord skal dekoreres med hvite duker og blomsterbuketter med gule og blå blomster, hvor girlander skal henges fra taket og skape varm belysning og idyllisk stemning, idéer har vi mange av, dekoratøren likeså.

Eieren av Château du Croisillat lot oss besøke hvert eneste av de mange soverommene både på slottet og det tilhørende annekset for å få en bedre oversikt over hvem som skal få tildelt hvilket rom, av alle våre gjester som kommer langveisfra, det vil si rundt seksti av de sytti inviterte.

Med bryllupsseremonien i slottets hage, vil det passe ypperlig å fortsette de sene ettermiddagstimene med champagne og kanapeer på gårdsplassen, den store åpne plassen hvor høye bord og enkle dekorasjoner skal plasseres, enkelt og minimalistisk, for å ikke stjele oppmerksomheten fra det nydelige slottet som vi er så stolte over å få vise frem til venner og familie.

Slottsplassen

Der vi vandret rundt på slottsplassen, oppdaget vi en rekke søte tilskuere, en gruppe esler som betraktet oss med sine store øyne fra motsatt side av eiendommens gjerde. En liten stund ble vi stående og klappe eslene til det gikk opp for dem at vi ikke hadde med oss mat, den ene etter den andre snudde de og gikk sin vei.

Esler

Romantisk idyll og mange fine planer, men fortsatt ingen garanti for at noe som helst vil bli gjennomført…

Selv om det kanskje ikke ser slik ut fra utsiden, selv om jeg smiler fra øre til øre til den lille kameralensen og for menneskene rundt meg, er jeg sekunder fra å begynne å gråte hver gang jeg nå tenker på alt jeg i utgangspunktet hadde planlagt for mai måned, for sommeren, og ikke minst bryllupet. Med en ekstremt vond magefølelse og tilhørende tristesse hver gang tanken på bryllupet streifer mitt sinn, aner jeg ikke hva jeg skal gjøre.

Grunnet coronaviruset og alle de nødvendige tiltakene som er satt i gang for å bekjempe virusets spredning, vet jeg ikke om jeg får reist til Polen i mai for å hente gifteringene jeg betalte for i januar, jeg vet ikke om jeg får kjøpt meg brudekjole sammen med min mor og min syke tante, jeg vet ikke om jeg vil ende opp med å finne meg en brudekjole tidsnok engang.

Slik situasjonen er i dag, vet jeg ikke engang om våre gjester vil komme seg frem til Toulouse, da sjansen er stor for at deres fly eller tog vil bli innstilt, kanskje vil de til og med bli nektet utreise fra sine hjemland eller innreise til Frankrike. Livredd er jeg også for tanken på at borgermesteren til slutt kan nekte oss å arrangere bryllupsfesten, samtidig sliter jeg med dårlig samvittighet der jeg gråter over meg og mitt. Jeg vet at samfunnet går til slike drastiske grep nettopp for å beskytte befolkningen, jeg vet at dette handler om noe så mye større enn meg.

Men av alle milepæler i livet, skulle jo dette bli en av de viktigste i mitt liv.

Slott

Vonde tanker går i sakte film i mitt mørke sinn, om og om igjen, som en gammel kassett, en ekkel skrekkfilm som jeg tvinger meg selv til å se på. Om jeg bare hadde hatt en brøkdel av optimismen til Julien, min kommende ektemann, tenk så fint det ville vært å hatt et klart nok sinn til å kunne fokusere på å planlegge alternative måter å komme seg frem til Kraków (om landet åpner grensene igjen), tenk så fint det ville vært å kunne si til seg selv at flyene vil gå som normalt og bryllupet vil gå nøyaktig etter planen, sytti gjester, drømmekjolen, ringene fra Kraków, vakker hageseremoni og et helaftens måltid på Château du Croisillat.

Vi krysser fingrer, tær og ber på våre knær om at alt vil ordne seg, at vi, folket, vinner over viruset.

Slottet Château du Croisillat

Tårn slott

Slottsbesøk

Smile gjennom det vonde

 

8 thoughts on “Bekymringer rundt bryllupet på grunn av coronavirus

 1. Christine Fredrikstad

  Jeg skjønner så godt begymringene! Heldigvis er det lenge til september, og de antar at ting skal roe seg innen høsten.

  Krysser fingre og tær for at dere får dagen deres, helt uavbrutt fra Corona 💕

  1. Kristine

   Håper det…likevel er det trist at sannsynligheten er veldig stor for at jeg må kjøpe brudekjole alene her i Frankrike (om det ikke allerede er for sent med tanke på venteliste osv) i stedet for i Polen med mamma som vi egentlig skulle.. Og ringene som vi allerede har betalt, jeg aner ikke hvordan vi skal løse det problemet..

 2. Heidi

  Alternativ 1:
  Ring forretningen dere har bestilt ringene hos, og be de sende dem rekommandert.

  Brudekjolen må du nok belage deg på å kjøpe i Frankrike, uten mor. Ta med deg en god venninne, og gjør det til en fin opplevelse.

  Alternativ 2:
  Utsett bryllupet til f.eks. våren 2021.
  Det tror jeg at jeg hadde gjort i denne situasjonen. Både for å sikkerstille at venue er åpen og at gjestene får reist til dere, samt for å slippe å stresse med ringer, kjole etc. uten de man vil ha med på denne opplevelsen. Planlegging og minner i forkant er gjerne like viktig som selve bryllupet. Så å ha en god opplevelse her vil jeg anbefale.

  Man gifter seg helst bare én gang.

  Ønsker dere masse lykke til.

  Hilsen fast leser.

  1. Kristine

   Hei! Ja, vi skal prøve å se om vi kan få ringene tilsendt rekommandert, om ikke situasjonen endrer seg til mai. Brudekjole må jeg muligens kjøpe på Internett, uten å engang ha prøvd den på forhånd, om ikke situasjonen endrer seg, da Frankrike fra og med i dag stengte absolutt alle butikker med unntak av dagligvarebutikker og tobakk-kiosker.

   Om vi ender opp med å måtte utsette bryllupet, vil vi enten måtte se oss nødt til å finne både nytt lokale og ny catering om vi vil utsette til 2021, da begge allerede er fullbooket hele neste år..om vi vil beholde alt vi har reservert, må vi enten gamble på at det går seg til i år, eller utsette til 2022..

 3. Heidi

  Ja, denne situasjonen endrer seg fra dag til dag, nesten time for time.
  Sender dere gode tanker.

  Stay safe, stay strong, stay home.

  1. Kristine

   Takk, sender varme tanker tilbake til deg og dine.

   Vi følger nyhetene time for time, og jeg benytter samtidig tiden hjemme til å skrive noveller og lese bøker..og vaske leiligheten.

Leave a Reply