En tur innom Disneyland på lille julaften

I sentrum av Paris har demonstranter tatt til gatene og transportselskapene er fortsatt i streik, for nittende dag på rad. En lei situasjon som tvinger folket ut på veiene med bil, en situasjon hvor dem som ikke har bil må jobbe hjemmefra eller godta å bli skviset inn i enorme aggressive folkemengder på de svært få togene som fortsatt er i drift.

Vår opprinnelige plan for dagen, å dra til sentrum for å se vindusutstillingene til Galeries Lafayette og juledekorasjonene på Champs-Élysées, går derfor i vasken. En hyggelig reserveplan har vi likevel hatt i bakhodet hele tiden.

Direksjon Disneyland Paris, som ligger bare en halvtimes kjøretur unna barndomshjemmet til Julien. Hos Mikke Mus er heldigvis jula fredelig og like pent dekorert som i sentrum, om ikke enda penere.

Julefeiring

Min kjære, hans mor og jeg, vi tar oss en liten tur til Disney Village, området rundt den verdenskjente attraksjonsparken, for å drikke julegløgg og kose oss i juledekorerte omgivelser med en stor dose Disneymagi.

Minnieører

Vi besøker den store suvenirbutikken ved inngangspartiet til den lille Disneylandsbyen, min kommende svigermor og jeg pynter oss med Minnieører i butikken og titter på flotte pyntegjenstander og pyjamaser som jeg gjerne kunne tenke meg å kjøpe. Jeg lar være, med tanke på alle kostnadene som venter meg i slutten av januar måned, en uke hvor Julien og jeg skal på ferie til Kraków og Zakopane i Polen for å feire bursdagen hans. Dessuten er det jo julaften i morgen, det kan jo hende at noen allerede har kjøpt meg en pyjamas i julegave.

IMG_20191223_165425

Julien sin mor og jeg kjøper oss hver vår rødvinsgløgg. Den smaker ikke like godt som gløggen i Berlin, dessuten koster den dobbelt så mye, men koselig er det likevel å varme hendene på hvert vårt pappkrus og kjenne duften av druer, appelsin og kanel mens vi titter på dekorerte juletrær og fargerike nøtteknekkere og lytter til flotte juleklassikere som spilles over høytalerne.

Disney

Langs innsjøen ved samme navn som området hvor jeg bodde da jeg for snart fem år siden jobbet i Disney World i USA, Lac (Lake) Buena Vista, følger vi stien som fører oss videre til Disneyland sine stilige resorts Sequoia Lodge og Newport Bay Club, hvor vi nysgjerrig titter innom for å se hvordan hotellene har valgt å dekorere til jul.

Sequoia Lodge har ikke gjort stort, ikke mer enn man skulle forvente. Newport Bay Club, derimot, har pyntet det store fyldige juletreet sitt med blå julekuler, sløyfer i ulike farger og fine seilbåter som står i stil med det maritime fire-stjerners hotellet.

Juletre

Baren til Newport Bay Club er stilig, en gammel amerikansk sjarm som gir meg lyst til å ikle meg dress og farge leppene røde, drikke whiskey on the rocks og lytte til jazzmusikk. Denne illusjonen knuses det øyeblikket jeg hører barneskrik fra alle kanter og det faktisk går opp for meg at vi befinner oss i Disneyland og ikke i en gammel Hollywood-film for voksne.

Kjærlighet

Jeg bestiller meg en kanne med grønn te, Julien en dobbel espresso, Earl Grey med sitron til hans mor. I morgen står julaften for tur, jul og stort familieselskap hvor både gode og dårlige relasjoner vil gjenforenes.

Vi diskuterer, vi drøfter, hvorvidt jula vil bli en knirkefri affære gjenstår å se. Vi krysser fingrene, samtlige har vi forberedt oss på å blotte våre største smil og småprate til det uendelige med mennesker vi ikke vil høre fra eller se igjen før til bryllupet vårt i september. God mat vil det uansett bli, god mat og god vin. En typisk jul, med andre ord.

Og med det ønsker jeg dere alle en riktig god julefeiring. Joyeux Noël !

Julekos

Sjokoladebod

Disneyjul

Fyrtårnet Disneyland

Leave a Reply