Ønsket om å feriere med elsykkel (på fransk vis)

Innlegg i samarbeid med Bikester

 

Når sola steker som verst, føles det deilig å kunne begi seg ut på en avkoblende sykkeltur og søke ly under de mange store trærne ute i den vakre naturen. Spesielt deilig er det å kunne koble av med slike aktiviteter etter en slitsom arbeidsdag hvor man i flere timer har sittet godt plantet på en vond kontorstol, foran en dataskjerm og tastatur.

Etter åtte timer på jobb, var det på denne solfylte ettermiddagen en herlig følelse å endelig kunne komme seg ut på tur – langt unna datamaskiner, støy og kontorlokaler. Vi eier ikke egne sykler per dags dato, verken Julien eller meg, og leier derfor bysykler inntil videre. Disse byr på en rekke kjipe utfordringer, og forplikter oss til å bare kunne sykle rundt i nærområdet (innenfor spesifikke soner og bydeler). Selv om dette jo tross alt er bedre enn ingenting, betyr det også at den eneste naturen jeg får lov til å sykle rundt i, er parkene i Toulouse. I tillegg betaler jeg leie, minutt for minutt, og kan derfor ikke engang ta en piknik på gresset eller slappe av langs Garonne-elven før sykkelen må parkeres og gis bort til nestemann.

Jeg drømmer om den dagen Julien og jeg endelig får spart opp nok penger til å investere i hver vår elsykkel. En både praktisk og stilig elsykkel til trekking, til romantiske turer langs de mange vakre landeveier både innenlands og utenlands, og ikke minst som et ypperlig fremkomstmiddel til jobb. Elsykkel fordi jeg føler jeg trenger den lille assistansen og ønsker å se på sykkelturen som noe hyggelig og behagelig fremfor å se på det som en eneste stor svette-økt (dårlig kondis som jeg har).  Ja, dette ser jeg på som en utrolig god investering, da min store “bucket list” er full av nydelige destinasjoner som jeg aller helst ønsker å oppleve på sykkel. Jeg ser frem til den dagen min kjære og jeg kan dra på romantiske sykkelturer til Provence eller følge de mange nydelige turstiene og nyte utsikten over fjellene mens vi sykler gjennom Pyreneene. Å sykle gjennom de mange nydelige vingårdene her i Sør-Frankrike ligger dessuten også høyt, høyt oppe på lista over de mange grunnene til hvorfor jeg bør gå til innkjøp av elsykkel snarest mulig.

Jeg drømmer om alle disse nye mulighetene som åpner seg. Alt det vakre vi vil se, alt det fine vi vil oppleve, alt det man ellers går glipp av når man kjører bil og ikke enser alle de små detaljene. Ikke minst, alle de stedene hvor bilen ikke får kommet frem i det hele tatt. Den urørte, fine naturen som man kun får sett til fots eller på sykkel.

Den dagen elsykkelen kommer i hus, skal jeg sette i gang med planlegging av tidenes mest idylliske sykkelferie ute i vakker, fransk natur. Den dagen skal minnekort på kamera bli fylt opp med de vakreste bilder jeg noen gang har tatt, og hodet bli fylt med de fineste ferieminner. Jeg gleder meg. Jeg gleder meg inderlig!

Inntil videre, får jeg ta til takke med å leie bysykkel her i Toulouse og sykle rundt i nærområdet…

elsykler til trekking

 

Leave a Reply