Heia Norge, Heia Frankrike – På Holmenkollen Skifestival

Hva gjør man vel ikke for å gjøre kjæresten glad, tenkte jeg, i dét jeg bestilte dagspass til Holmenkollen Skifestival for å se på skiskyting sammen med Julien.

En drøy time tidligere, hadde han nemlig sendt meg en sukkersøt smiskemelding, for å få meg til å bestille billetter, da vi uansett skulle være i Oslo hele helgen…på grunn av en metalkonsert som jo også han ville dra på, på Rockefeller.

Hans argument? Vel, jeg var jo uansett på besøk i Norge, så jeg kunne da like greit bli et par dager ekstra…og reservere overnatting for to netter i hovedstaden, for oss to. Han skulle jo spandere returbilletten min fra Oslo til Toulouse, i tillegg til fin middag på restaurant på lørdagskvelden – om jeg da bare gikk med på å dra på metalkonsert og skiskytterfest.

Greit. Snill som jeg er, reserverte jeg både konsert, dagspass og overnatting.

Etter å ha spist oss stappmett på både smørbrød og boller fra Samson bakeriet på Karl Johan, hastet vi oss ned trappene på Stortinget t-banestasjon og ombord linje 1 i retning Holmenkollen, sammen med mange andre flagg-dekorerte supportere fra nasjoner både fjernt og nært.

I dét vi ankom Holmenkollen stasjon, hadde vi ikke annet valg enn å følge den tykke folkestrømmen, som minnet om en gjeng stimfisk som svømmer tett i tett for å beskytte seg mot predatorer. Her var det riktig nok ingen predatorer å passe seg for, men heller en kamp for å kapre de aller beste ståplassene. Og en plass forrest i køen for å kjøpe pølser og kakao.

Vi gadd ikke å stresse, Julien og jeg. Vi stoppet opp for å filme og fotografere til sosiale medier, og for å ta selfies av oss to sammen på Holmenkollen Skifestival. Julien hadde stjerner i øynene og blottet de store, hvite tennene sine i verdens største glis.

“Så lykkelig har jeg aldri sett deg før”, måpte jeg, etter å ha observert ham en stund. Han var svært uenig i den påstanden. “Jeg var da mye mer lykkelig den helgen vi først ble kjent med hverandre i Praha”, mente han. Nja. I så fall er dette det lykkeligste han har vært på tre år. Ikke verst, bare det.

Der stod jeg, med den lille søte Norge-lua mi på hodet..og det franske flagget hans i hånda. Var det egentlig innafor å heie på to land samtidig?

Å plutselig dukke opp i TV-bildet mens utøverne løper forbi, og veive med fransk flagg og rope “Allez, Martin (Fourcade)”, ville kanskje resultert i sinte meldinger fra familie og venner som mener jeg svikter Norge? Eller andre som synes det er rart at jeg som i utgangspunktet ikke bryr meg noe særlig om sport, i det hele tatt står der på Holmenkollen med Norge-lue og veiver med flagg?

På med solbriller og lav profil. Jeg lot Julien få ta seg av jubelbrøl, heiarop og det meste av flaggveiving. Det vil si, når han ikke var fullt opptatt med å løpe fra et sted til et annet for å knipse bilder av utøverne.

Kong Harald var visstnok også til stede, men ham så jeg ikke. Likevel var det morsomt å tenke på at jeg og Kongen var på samme sted til samme tid.

Til slutt ble det fransk seier til både kvinner og menn. Til skuffelse for Kong Harald.

Min overlykkelige franske kjæreste jublet derimot høyere nå enn noensinne. Jeg er definitivt overbevist om at dette er det mest fantastiske Julien noensinne har vært med på, så lenge jeg har kjent ham. Med tanke på hvor mye vi har reist, dratt i fornøyelsesparker, på konserter, hockey-VM, svømt med haier, og gått tur i både skog, fjell og jungel – så sier det vel kanskje litt om hvor glad han er i skiskyting.

En gøyal opplevelse var det jo faktisk for meg også, for Holmenkollen dekket i snø er virkelig et magisk syn. Og atmosfæren på skifestivalen var helt fantastisk. Fargerike supportere i kledd flagg og parykker og hatter, god stemning, musikk, solskinn, lukten av grillpølser, jubel og glede.

Alt var topp. Med unntak av den siste timen, hvor jeg begynte å føle meg rimelig avkjølt der jeg stod i skyggen og heiet, mens sola gjemte seg bak alle trærne.

Og som lovet, inviterte Julien meg med ut på middag for å spise et helt nydelig måltid på Gamle Raadhus.

En fin avslutning på oppholdet i Oslo – og det to uker lange Norgesbesøket!

selfie fransk norsk

skiskyting

skiskyting kvinner

kvinner skiskyting

skiskyting menn

skiskyting løp

skiskyting utøvere

biathlon menn

utsikt holmenkollen

holmenkollen hoppet

holmenkollen flagg

 

 

 

Leave a Reply