En guide til Disneyland Paris

Ah, hvilken nostalgi!

Å besøke Disneyland er og forblir en magisk opplevelse for meg. Ikke bare fordi jeg vokste opp med Disney-filmer, lærte meg teksten på omtrent alle låtene utenat, og drømte om å bli en Disney-prinsesse med store kjoler, stort hår, rosa slott og selvsagt den kjekke drømmeprinsen ved min side.

Å besøke Disneyland i Paris vekker frem fine minner fra det fantastiske året jeg hadde da jeg bodde i Florida og jobbet i Disney World (i Norgespaviljongen), og samtidig er det jo fint å kunne oppleve Disney på fransk vis.

Ratatouille-attraksjon i Disneyland er et godt eksempel på Disney med en fransk touch. I Disneyland finner man dessuten disse typiske karusellene som man ser så mye av rundt omkring i Frankrike. Enkelte av restaurantene i Disneyland Paris serverer dessuten mat som er noenlunde mer tilpasset Europeiske preferanser, i tillegg til internasjonale populariteter som tex-mex, noe som faller i smak hos de aller fleste. Selvsagt tilbys også standard-menyene som man finner i omtrent alle fornøyelsesparker (hamburger, pølser, pommes frites)!

Å komme seg inn i Disneyland krever rikelig med tålmodighet, og slik er det for alle Disney-parker. Køene er eviglange, selv når man rekker å være på plass en time før åpningstiden. Men dette kan man se på som noe positivt, da det jo faktisk er en veldig fin oppvarming, siden man tross alt må regne med å forflytte seg fra kø til kø, hver gang man planlegger å teste ut en av parkens mange attraksjoner. Og ja, det er virkelig verdt det til slutt!

Reis tilbake i tid, til 20-tallet og de glade dager i USA. Kjøp deg noen suvenirer, eller et kakestykke på Main Street USA og gå ikke glipp av den gøyale paraden!

Visste du forresten at den første “Pirates of the Caribbean” filmen var inspirert av Disney-parkenes store attraksjonen ved samme navn (finnes i Disneyland Paris, Magic Kingdom i Florida og Tokyo)? Ta deg en tur med piratbåten, og nyt synet alt som møter deg på veien – før du til slutt møter på en liten overraskelse (adrenalin og vannsprut). Selveste Jack Sparrow vil du dessuten også støte på i løpet av turen!

Er du en person som blir lett skremt eller kvalm? Fortvil ikke. Det finnes mange attraksjoner i Disneyland som passer for nettopp slike som deg og meg (ja, jeg er for eksempel livredd berg og dalbaner). Pirates of the Caribbean er et godt eksempel på en av attraksjonene jeg gjerne stiller meg i kø for, gang på gang!

En annen attraksjon jeg liker veldig godt er den stillegående og koselige “It’s a small world”; en liten verden full av dukker i nasjonaldrakter og tradisjonelt tøy fra forskjellige land og verdensdeler. Det synges, det danses, og jeg elsker det. Men vær forsiktig; låta klistrer seg på hjernebarken og forsvinner ikke med det aller første!

Snøhvit og Pinocchio-attraksjonene er også koselige opplevelser – da helst for de aller minste. Buzz Lightyear (fra Toy Story) har sin egen morsomme attraksjon , og Stitch (fra Lilo&Stitch) har sitt eget show. Alice i Eventyrland-labyrinten er et morsomt tidsfordriv…så lenge man ikke går seg vill, da. Noe jeg har talent for å gjøre omtrent hvor som helst.

Å spise lunsj eller middag i Disneyland Paris var en ganske stor nedtur da jeg dro dit for første gang, for snart tre år siden. Samtlige restauranter hadde kun én og samme meny å tilby besøkende. Kjedelig. Hallo kjære besøkende, skal det være en nitrist hamburger, smakløs cheeseburger, elendige pølser eller dagens kjipe pommes frites?

I ifjor var det derimot andre boller. Tex-Mex menyer, barbecue menyer, “spis hvor mye du vil”-buffeter med både frukt, grønt, fisk, kjøtt, pasta, ris, supper og kaker. God variasjon og langt bedre enn tidligere. Bravo, Disney!

En annen nyhet ifjor, var en stor utvidelse av Star Wars 4D-opplevelser. Selv jeg som ikke kunne brydd meg mindre om Star Wars (jeg beklager), synes jeg Disneys 4D-opplevelser er utrolig gøy, selv innenfor Star Wars-universet.

I Disneyland Paris er det Torneroses slott som er parkens store midtpunkt, og pryder enden av Main Street USA. Forlat ikke parken før stengetid, da det ultimate høydepunktet kommer helt til slutt: det store, magiske fyrverkeri-showet!

Føl på magien og kos deg i Disneyland Paris!

Et par tips til deg som vil besøke parken:

  • Ta med deg snacks og vannflaske hjemmefra. Mat og drikke i parken er dyrt, så bruk heller pengene på de store måltidene, fremfor på småsnacks og vann.
  • Skaff deg fastpass-billetter til de største attraksjonene. Billettene er som regel gyldige fra og med rundt en time etter man har hentet dem. Dermed kan du stille deg i kø til å ta en annen mindre “trafikkert” attraksjon og kose deg, mens du venter på å kunne bruke fastpass på en av “hovedattraksjonene”.
  • Last ned parkens egne mobilapplikasjon, for å holde deg oppdatert på hvor lang kø det forventes til enhver attraksjon til enhver tid!

tornerose slott

karusell

disneyland paris

Leave a Reply