Kinesisk lanternefestival – i Frankrike

Alle regnbuens farger. Blinkende lys. Figurer. Former. Lanterner og inspirasjon fra Asia, hentet inn til Gaillac, en liten by på sørvestlandet i Frankrike. Et vindistrikt; gjort om til en eneste stor neon-drøm i hele to måneder i strekk.

Cirka en times kjøretur fra Toulouse, ligger Gaillac. En by jeg lenge hadde ønske om å besøke, da byen er kjent for fantastisk rødvin (som etter min mening er langt bedre enn vin fra Bordeaux) og typisk sørfransk småby-idyll. I dag var det derimot ikke vin som stod på tapetet, men belyste figurer i en enorm park transformert til et eventyrland som selv Alice bare kan drømme om.

Fra 1. Desember til 31. Januar kan man besøke Festival des Lanternes – en hyllest til Kina, den kinesiske kalender og deres nyttårsfeiring. Hvorfor et slikt arrangement har blitt en årlig tradisjon i en småby i Frankrike, aner jeg faktisk ikke. Ja, jeg har prøvd å finne ut av det – og selv spurt en kollega som er født og oppvokst i Gaillac, men det er og forblir et mysterium.

Som mange andre mysterier, er også dette et vakkert et. Dette er kanskje det nærmeste jeg noensinne vil komme en futuristisk drømmeverden.

Og du, blir du med meg neste år?

festival

kinesiske lanterner

sommerfugler

lys festival

eventyrland

kinesisk festival

kina frankrike

kina

gaillac

fisk

sjøhest

tulipaner

vinglass

svaner

fontene

gaillac vin

hest og kjerre

vinflasker

vingårder

gaillac by

drage

tunnel

vase

roser

bjørner

zebra

apekatter

giraffer

sopp

ekorn

påfugl

panda

røde blomster

godt nyttår

kanin

 

 

 

 

Leave a Reply