Meldt meg på et TV-program!

Det man ikke vet, har man ikke vondt av, sies det. I dette tilfellet er det kjæresten min som ikke vet at jeg har gjort noe som enten kommer til å gjøre ham sur og gretten, totalt forfjamset eller få ham til å juble av glede.

Jeg har nemlig meldt oss på den neste franske sesongen av The Amazing Race (som på fransk heter Pekin Express, av en eller annen grunn). Vi elsker jo begge å reise ut på nye eventyr, og tar begge utfordringer på strak arm – så hvorfor ikke reise jorda rundt på tv-selskapets regning?

Kjæresten min kunne aldri funnet på å melde seg på et slikt program på egenhånd. Han som skyr sosiale medier som ilden, og er av typen som helst ønsker å gjemme seg i bakgrunnen og la andre styre showet. Og her kommer jeg, høylytt og krevende, og stiller meg foran hele flokken og veiver med armene. Her er jeg, her er jeg!

Blir vi plukket ut som deltakere, er sannsynligheten stor for at han kommer til å si blankt nei. Og da blir ikke jeg heller med. Vi er jo et team, han og jeg. Men en ørliten prosentandel forteller meg likevel at det kanskje kan være en mulighet for at han brått endrer mening og takker ja til å bli med på morroa.

Hvis ikke får vi finne en annen måte å reise jorda rundt på. Vinne i lotto, for eksempel. Eller gjøre som folk flest; jobbe hardt og spare hardere.

Hvor ville du reist om du fikk muligheten til å dra hvor som helst i verden?

Ville du besøkt den kinesiske mur, de egyptiske pyramider eller Taj Mahal i India? Ville du dratt på karneval i Rio de Janeiro eller bar-hopping i Dublin? Lange fotturer og fine solnedganger på Hawaii? Safari i Kenya? Leie campingbil og kjøre fra stat til stat i USA?

Jeg ønsker å gjøre alt dette – og så mye, mye mer.

Aller helst ønsker jeg å gjøre noe nyttig og lærerikt mens jeg er ute på reise. Jobbe frivillig med å fjerne plastikk fra strendene, dra på utflukter eller besøke foredrag som vil lære meg å kokkelere sunnere, lage økologisk naturkosmetikk, bli flinkere til å finne løsninger for gjenbruk og resirkulering.

Ja, jeg sier som jeg tenkte da jeg sendte søknaden min av sted til The Amazing Race; jeg vil gjerne være med!

verdenskart

(deler like greit noen av de fine bildene vi tok i Panama, da vi var på to-ukers bilferie i dette fantastiske landet i sentral-Amerika, i Januar)

panama

sommerfugl

kolibri

ananas

 

 

Leave a Reply