Hvorfor du bør bestille billetter til rock/metal-festival i Frankrike neste sommer

To år på rad har Julien og jeg skaffet oss svindyre festivalbilletter, dratt på oss t-skjorter med bandlogo, slitesterke shorts og gjørme-resistante sko. To år på rad, tre dager i strekk, har vi headbanget til nakken verket, og sunget ut til stemmen sviktet.

Ja, jeg. “Kjedelige” meg. Hun som liker å gå med sjal, perleøredobber og klassiske ullkåper. Hun som ikke liker å gjøre så mye ut av seg, og helst sitter stille og lar alle andre styre showet. Jeg ser absolutt ikke kul og rocka ut til daglig.

Senest i dag fikk jeg faktisk høre fra ei på jobb at hun ikke kunne se for seg at jeg, av alle mennesker, en gang i tiden så ut som ei fargerik nålepute, med flerfarget hår, tatoveringer og ansiktet fullt av piercinger.

Tatoveringene har jeg selvsagt fortsatt, men piercingene og de unaturlige hårfargene tok jeg farvel med for rundt ti år siden. Men musikksmaken, den er like variert som før.

Jeg kan fint slappe av til klassisk musikk det ene øyeblikket, danse til elektronisk musikk på dansegulvet det neste, og deretter headbange til kjente metal-slagere.

Ingenting får meg til å føle så sterkt som det musikk gjør. Musikk får meg til å føle tristhet, sinne, glede og adrenalin på et nivå så høyt at det oppleves som om sjelen min forlater kroppen og tar seg inn i en helt annen dimensjon.

Å dra på musikkfestival forsterker denne følelsen.

Å tilbringe flere dager sammen med flere tusen andre mennesker hvor vi alle er samlet for å hylle samme lidenskap, opplever jeg som en helt magisk følelse.

Festival-toaletter (som dessuten svært ofte mangler dopapir) og deres eviglange køer, for ikke å snakke om de lange køene for å kjøpe øl og mat, opplever jeg derimot ikke som magisk. Men disse frustrasjonsmomentene blir kjapt glemt så snar toalettet er besøkt og ølen kjøpt, og man løper bort til en av de mange scenene for å få med seg sine store idoler spille sine beste låter.

Å sove i telt er jeg absolutt ikke noe glad i, og dermed velger jeg heller hotell og pendling mellom komfortabel seng og festivalkaos. De siste to siste årene har jeg dessuten vært heldig og bodd kun en tjue minutters kjøretur unna festivalområdet.

På Download Festivalen i Paris ble jeg forresten positivt overrasket over det store, spennende utvalget i mat og drikke. Smoothies og juice fra juicebar, mojito fra mojitobar, cider fra ciderhus, spesialøl fra mikrobryggerier, blåskjell, italiensk is, thai-mat, vietnamesisk mat, franske spesialiteter, burgere, burritos og nachos, og mye mer.

I fjor var høydepunktet å se Rammstein og deres heftige sceneshow med flammer og lyseffekter. I år var høydepunktet Blink 182, System of a Down og Linkin Park. Hvorvidt jeg vender tilbake til Paris for å få med meg Download Festivalen et tredje år på rad, kommer dessverre an på min fremtidige jobbsituasjon, og muligheten for å skaffe seg en campingbil til låns.

Download er uansett ikke den eneste spennende musikkfestivalen for alle som elsker rock/metal og ønsker å ta turen til Frankrike for å headbange fra morgen til kveld.

Her er en liste over rock/metal festivaler verdt å sjekke ut i la France neste år;

Download Festival (like ved Paris) – 15. til 18. Juni 2018 <metal, punk og rock>

Rock en Seine (Paris) – 24. til 26. August 2018 <rock, pop, diverse>

Hellfest (Clisson) – 22. til 24. Juni 2018 <metal, punk og rock>

Festival de Nimes (Nimes) – 20. Juni til 19. Juli 2018  <metal, rock, hip hop og pop>

Motorcultor (Saint Nolff) – 17. til 19. August 2018 <hard metal>

BEAUREGARD (Hérouville Saint-Clair) – 6. til 9. Juli 2018 <rock og hip hop>

festival morro

maske

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply