#Throwback Torsdag: Jul i Paris!

Å feire jul i Paris er virkelig en magisk opplevelse. Store, vakre juletrær pryder de kjente varehusene, mens de godt belyste handlegatene sjarmerer deg i senk med sine klassiske, fine julelys som står i stil med hvordan Paris ønsker å bli representert; sofistikert, sjarmerende – og et sted for håpløse romantikere som drømmer om å møte den store kjærligheten nettopp her, nettopp nå, som et siste juleønske.

jula

I år rakk jeg såvidt å beundre det nydelige vindusdisplayet til Printemps og Galeries Lafayette, før Julien og jeg pakket alle sakene våre ned i kartonger og flyttet videre sørover (les mer om det her).

I fjor nøt jeg synet av de luksuriøse magasinene sine juledisplay, om og om igjen. Hos Bon Marché finner man til og med julepynt som smaker like bra som de ser ut.

julekaker

En gang i tiden var det nettopp jeg som var denne håpløse romantikeren med et eneste juleønske; å møte min sjelevenn, mannen i mitt liv. En gang i tiden var det nettopp jeg som drømte om glamour og magi. En fin tanke. Idéen om en annerledes jul i en by som ikke kan sammenlignes med noen andre!

I fjor, som året før, har jeg fått føle på nettopp denne magien. Hånd i hånd spaserte vi gjennom gatene i Paris og nøt julestemningen på høyt nivå, Julien og jeg. Paris vil aldri bli så fint som nå. Jula skaper noe som omtrent føles…overnaturlig, gjør den ikke?

For er det en tid på året hvor jeg virkelig ønsker å tro på magi – og kanskje trenger å tro på mirakler, så er det nettopp denne tiden av året.

Nå er det jo dessuten et mirakel i seg selv å kunne skape så mye glede, og en så utrolig varm og god atmosfære i den mørkeste og kaldeste årstiden av dem alle!

karusell

Har du tenkt å ta deg en weekend-tur til Paris like før jul?

For å komme i riktig god julestemning, bør du sjekke ut juledekorasjonen til….

  • Printemps (helt fantastisk vindusdisplay – samt nydelig utsikt over byen fra kaféen på takterrassen. Ja, du kan se Eiffeltårnet derfra!)
  • Galeries Lafayette (nydelig vindusdisplay – samt vakre julekuler, glitter, glamour og et “juletre” som strekker seg fra første etasje og opp til toppen av magasinet. Ta rulletrappene, ta med kamera – og kos deg!)
  • Le Bon Marché (kreative juletrær og forslag til alternativ julepynt – la deg inspirere av de mange dekorte juletrærne som pryder de forskjellige avdelingene, og kjøp gjerne en fin liten julekule som en suvenir fra Paris)

lafayette

juletre

julepynt kjøpesenter

juletid

 

Leave a Reply