Fjas og mas og eiendomsmeglere

Pariserflette, franske makroner – og altfor mange franske leiligheter å besøke og eiendomsmeglere å håndhilse på. Kvinnelige meglere med høye hæler og rød leppestift. Mannlige meglere med lakksko, skjerf og kritthvitt smil. Andre med slitte olabukser og skjegg. Noen dukker opp på scooter. Andre til fots. Nabolaget er og forblir det samme, men blokkene varierer fra gang til gang. Små blokker, større blokker, ingen spesielt store høyblokker. Noen fra 60-tallet, andre fra 2012-2013. Ingenting føles gammelt. Alt er nyrenovert og ser omtrent identisk ut innvendig. IKEA-kjøkken. Hvite vegger. Store vinduer. Lyst og romslig. Kanskje blir det vårt, kanskje ikke.

En har pizzeria til nærmeste nabo. En annen ligger vegg i vegg med en Salon de thé. Den jeg liker best, den jeg håper vi får, ligger like ved siden av en barneskole.

Nå er jeg sliten og lei av å lete etter et permanent sted å bo. På toppen av det hele må vi bytte Airbnb-bolig på søndag, da andre kommer for å overta denne leiligheten. Bytting, flytting, pakking, tilpassing, nye nabolag, nye inngangsporter med nye koder.

I dag handlet jeg makroner på bakeriet og rødvin på butikken. Lange dager med mye fjas og mas og usikkerhet rundt hvor vi kommer til å ende opp med å bo, ja det krever en god slurk og noe sukkerholdig å spise på, for å få tankene over på andre ting.

I morgen skal vi besøke julemarkedet i Toulouse. Ingen visning, bare jul og kos.

makroner

pariserflette

 

 

Leave a Reply