En time i Paris: Juledekorasjon og Gavedilemma

Da vi uansett oppholder oss i nærheten for øyeblikket, benytter vi like greit anledningen til å stikke innom Paris fra tid til annen for å få unnagjort diverse ærend.

Nå har vi jo dessuten kommet til den tiden av året hvor alle byer blir pent dekorert med lys, engler, nisser og reinsdyr. Julekuler, bjeller og store, fine stjerner.

Paris gjør som vanlig ingenting halvhjertet. Jeg elsker å besøke Printemps og Galeries Lafayette hvert år rundt juletider for å titte på deres nydelige (og svært populære) vindusdisplay.

Den glamouren mange forbinder med Paris, den finner man her. Selv handler jeg aldri hos disse haut de gamme magasinene. Det blir for stivt, for dyrt – og absolutt ikke del av min middelklasse-verden.

Likevel elsker jeg å stikke innom for å se på juledekorasjonen deres.

I dette luksuriøse kvartalet er det dessverre viktig å ikke la seg selv bli altfor distrahert, da lommetyver jobber i grupper og sirkulerer rundt vindusdisplayene og inngangspartiene til magasinene og benytter enhver anledning til å nappe til seg lommebøker, telefoner og alt som er.

Julien, mammaen hans og jeg, dro hovedsakelig til Paris i dag for å handle en konkret julegave.

Tidligere i år opplevde vi en temmelig kjip garderobe-krise, da den dyre dressen til Julien, den han skulle ha på seg i bryllupet til et vennepar av oss, ble oppspist av møll. Sannsynligvis over tid, uten at vi hadde lagt merke til det. Sånn går det når dressen blir liggende i skapet, ensom og forlatt, for å samle støv – uten beskyttelse.

Dermed blir det ny dress i julegave til Julien, fra mammaen hans. Og den måtte selvsagt prøves. I tillegg skal den jo bli sydd inn her og der, av butikkens skredder. Seks tusenlapper senere (ja, jeg fikk hakeslepp da jeg så prislappen) , og dressen er klar til å dra ut på eventyr sammen med Julien.

Denne dressen skal ikke bli gjort om til noen “spis hvor mye du vil”-buffet for møll og andre slemme krek som gjemmer seg på soverommet. Den skal henges i skapet, pakkes inn og beskyttes med alt som beskyttes kan. Etter møll-opplevelsen med forrige dress og den groteske prisen på den nye, burde han aller helst putte den i en safe og putte safen i en større safe, også.

Kanskje burde jeg også ønske meg en dress i julegave? En feminin dress (i lavere prisklasse) som ser super chic ut matchet med et par sexy stilletthæler?

Da ville jeg sluppet det scenariet som jeg befant meg i, i dag,  mens vi tittet på vindusdisplayet til Printemps. Svigermor som pekte på parfymer og spurte om jeg ønsker meg parfyme til jul. Kjæresten som lurte på om jeg har lyst på et smykke, eller kanskje nytt undertøy under treet.

Helt ærlig talt, så har jeg ikke peiling. Jeg ønsker meg så mye, men samtidig ingenting.

For alt som virkelig betyr noe, det har jeg jo allerede!

galeries lafayette

jul vindu

kaniner

eiffeltårnet

tog pynt

sko pynt

pynt

printemps

juletrær

reise paris

 

 

 

One thought on “En time i Paris: Juledekorasjon og Gavedilemma

  1. Pingback: #Throwback Torsdag: Jul i Paris! – Kristine's Lykkeprosjekt

Leave a Reply