Derfor trenger jeg denne jobben

Å slappe av på sofaen med et par glass rødvin og litt snacks, er et must for meg akkurat nå. Her sitter jeg i en ny Airbnb-leilighet i Toulouse og forbereder meg til morgendagens avgjørende jobbintervju. Fy, som jeg gruer meg. Og gleder meg, på samme tid.

Hvordan kan noe så simpelt som et enkelt lite møte mellom meg og en potensiell arbeidsgiver føles ut som selve dommedagen med stor D?

Jeg gruer meg til å stå ansikt til ansikt med mannen som avgjør om jeg får jobben eller ei. Hånda mi kommer sikkert til å bli dritsvett, og skjelve som bare juling innen jeg når det punktet hvor jeg skal håndhilse på ham.

Intervjuspørsmålene kommer nok til å bli besvart med en god mengde “ehh…” og “øøh..” mellom hver eneste setning. Kanskje litt stamming, også.

Men, mirakler kan skje.

Får jeg jobben (til tross for min særdeles ukomfortable væremåte), skal vi ut i morgen, kjæresten og jeg, for å feire hardt – med stil.

Da spanderer jeg champagne og tre-retters middag på min bedre halvdel. Kanskje kjøper jeg til og med en fin gave til meg selv, for å gi meg selv en velfortjent klapp på skulderen.

Jeg lider ingen pengenød. Det er ikke derfor denne jobben betyr såpass mye for meg. Nei, det jeg trenger er rutinene og det sosiale aspektet. Ja, jeg lengter sårt etter faste rutiner, kolleger, fredags-kake på kontoret, lønningspils og det å glede seg til helgen kommer.

Jeg lengter etter å ha noe fornuftig å bidra med i samfunnet, bli opplært i noe nytt, bli inspirert av andre, og jobbe mot et felles mål i et velfungerende team.

En jobb i IT-bransjen kan bli en utrolig spennende erfaring å ta med seg videre i livet. Den moderne verden blir jo tross alt bare mer og mer digitalisert, så en jobb som denne vil være gull å ha på CVen etter 1 års-kontrakten er fullført.

Det vil si, om jeg er heldig og får jobben.

Jeg krysser fingrene og alt som krysses kan.

Det er uansett deilig å være tilbake i Toulouse!

Og til deg som er i samme situasjon som meg, du som søker jobb og venter på svar fra firmaene du virkelig ønsker å bli ansatt hos; ikke gi opp!

Å søke jobb er tidkrevende, og en stor psykisk påkjenning. Å få avslag etter avslag er en vond følelse. Ingen liker å bli avvist. Ingen liker å føle at de ikke er bra nok. Kvalifiserte nok. Og i enkelte tilfeller, for kvalifiserte for en jobb?

Ikke gi opp. Vær den beste utgaven av deg selv, prøv stadig å forbedre både CV og søknadsbrev, vær kreativ, vær optimistisk – og ikke vær redd for å søke på jobber du tidligere har vært redd for å søke på. Jobber du egentlig ikke er kvalifisert for. Hvem vet, kanskje det nettopp er en som deg, en med din bakgrunn og dine ferdigheter, firmaet trenger!

rødvin

vindu

polaroid

 

 

Leave a Reply