#Throwback Torsdag: Julemarked og Ølfestival i Hamburg

Aldri i hele mitt liv har jeg vært på så mange julemarkeder som det jeg var på i fjor. Totalt besøkte jeg julemarkeder i sju forskjellige byer (og fire forskjellige land).

Fjorårets første marked var det store varierte julemarkedet i Hamburg i Tyskland.

Vi dro ikke dit spesifikt for å komme i julestemning, kjæresten min og jeg. Vi dro dit for å feriere sammen med foreldrene mine og feire bryllupsdagen deres i kombinasjon med 60-årsdagen til min kjære stefar. Og julestemningen, den var kjapt på plass som aldri før!

I tillegg fikk jeg sponset inngangsbillett og gratis mat og drikke på byens årlige ølfestival Winter Beer Day, takket være reisebloggen min. Mye “journalist”-arbeid kombinert med dagsfylla funket bedre enn antatt. Det vil si, helt til vi forlot festivalen i fire-tiden på ettermiddagen, for å treffe foreldrene mine. Tilstanden var, tja, godt beruset.

øl festival

Å besøke julemarked etter å ha konsumert en god mengde brygg, var uansett en svært festlig affære. Spesielt det kinky julemarkedet Santa Pauli, som selfølgelig holder til på Reeperbahn – selveste Red Light distriktet i Hamburg. Her ble det solgt både sexleketøy, sjokoladepeniser – og ikke minst alt det tradisjonelle som man finner på alle andre julemarkeder i Tyskland. Deilig, kalori-rik mat, punch, gløgg, øl og eggnog. Nam!

underbukser jul

Jeg spiste sannsynligvis min egen vekt i både kaker, røsti-poteter toppet med camembert, flammkuchen, schupfnudeln og massevis av andre tyske godsaker jeg ikke aner hvordan man hverken skriver eller uttaler. Sammen med en kopp med noe godt og alkoholrikt, gikk alt ned og fylte magesekken til det maksimale.

julekaker

Julepynt, tente lys, dekorerte grantrær og stemningsfull musikk. Tyskere som skåler og ler. Nysgjerrige turister med kameraer og handleposer fulle av ting og tang fra markedets mange boder.

pariserhjul

Familiekos, kjærlighet, deilig mat og drikke. Ja, å dra på julemarked har blitt en nødvendig tradisjon for meg. Hvilke jeg kommer til å besøke i år, gjenstår å se!

julemarkedet

Her kan du lese mer om julemarkedene jeg besøkte, og om ølfestivalen Winter Beer Day!

Leave a Reply