Halloween spesial: Hjemmelaget Guacamole & Jack Skellington Oreo Pops

Til deg som liker alt som kan gjøres på 1,2,3 – og deg som vil ha det gjort så enkelt som mulig, men likevel ønsker å få til noe som ser ålreit ut og smaker ekstremt digg. Disse oppskriftene, disse tipsene, dette er til deg.

Jeg har et elsk/hat forhold til det å stå på kjøkkenet og lage mat. I tillegg er jeg elendig til alt som har med DIY-dekorasjoner og alt som har med kunst og håndverk å gjøre. Jeg prøver og prøver, men feiler langt oftere enn jeg klarer å få det til. Derfor har jeg gitt totalt opp på alt det avanserte og holder meg heller til alt det trygge og enkle.

Og vet du hva? Det er jeg helt fornøyd med!

Dermed har jeg heller ingenting å lære deg om du er en av dem som klarer å lage marsipanroser på 20 sekunder, bygge bokhyller, sy pledd og kopiere alle de perfekte kakene og dekorasjonene som finnes på bildedelingstjenesten jeg hater over alt på jord: Pinterest (som en av disse oppskriftene likevel er inspirert av).

Men du som har dårlig tid, du som har barn og vil lage noe enkelt sammen med dem, eller du som ikke gidder å stå på kjøkkenet en hel dag, og selvsagt også du som rett og slett er for klønete til å mestre superdetaljerte oppskrifter og kakepynt; følg med nå!

Enkelt og greit: Jack Skellington Oreo Pops

Jeg elsker “A nightmare before Christmas”, så da jeg oppdaget denne oppskriften ble jeg kjempeglad. Ikke bare fordi jeg digger Jack, men også fordi det ikke tar lenger enn 20 minutter (maksimum) å lage rundt 10-12 stk av disse godsakene. Inkludert ventetid mens sjokoladen smelter og enda mer ventetid mens kakene oppbevares i fryseren!

Du trenger:

 • Bakepapir
 • Mørk sjokoladeglasur (jeg brukte icing crayon fra dagligvarebutikk i Frankrike)
 • 1 pakke Oreos
 • 200 gram hvit sjokolade
 • 2 teskjeer kokosolje
 • Små trespidd (jeg brukte mini-grillspyd fra dagligvarebutikk i Frankrike)
 • Sorte sløyfer – for dekorasjon

Fremgangsmåte:

 1. Legg bakepapir på et lite brett eller et stort fat (husk at det må få plass i kjøleskapet)
 2. Legg en liten kasserolle i et vannbad. Del sjokoladen i mindre biter, slik at den smelter raskere og putt dem i kasserollen sammen med 2 teskjeer kokosolje.
 3. Tre trespiddene gjennom oreo-kjeksene (ikke åpne kjeksene!)
 4. Bruk teskje for å helle den smeltede sjokoladen forsiktig over kjeksene til dem er heldekket på begge sider. Selv om det frister å heller dyppe hele kjeksen ned i kasserollen kan dette kjapt føre til at kjeksen knekker.
 5. Legg nå brettet med alle kjeksene i fryseren i 10 minutter.
 6. Ta dem ut, pynt hver eneste Oreo Pop med sløyfe.
 7. Gi hver og en av dem et ansikt. Nå er det tid for glasur-dekorasjon. Bruk gjerne en tannpirker til å rett opp og fikse på detaljene.
 8. Putt dem i fryseren i 5 minutter til. Og…voilà, Oreo Pops med oreo-hvit sjokolade-og-kokos smak!

(Jeg valgte i tillegg å servere Oreo Pops’ene i et vannglass dekorert med sløyfebånd)

oreo pops oppskrift

Superdigg – og morsomt: Hjemmelaget guacamole (med paprika som “spyr” den ut)

Jeg elsker guacamole. Kanskje altfor mye. Og den guacamolen som Julien (kjæresten min) lager, er definitivt den beste jeg vet om. Hvorvidt det er fordi den smaker best eller fordi den er laget med kjærlighet, kan jeg ikke svare helt sikkert på. Men jeg elsker den. Og heldigvis lager jeg den like bra selv!

Du trenger:

 • 4 stk avocado
 • 1/2 rødløk
 • Guacamole kryddermiks (eller lag den selv; spisskummen, hvitløkspulver, paprikakrydder, chillikrydder+ bittelitt salt og pepper)
 • Sitronsaft

Eventuelt…

 • Koriander
 • 1/2 Fersk chillipepper 
 • Oransje paprika (kun som dekorasjon)

Fremgangsmåte:

 1. Mos avokadoene med en potetmoser.
 2. Tilsett en dæsj sitronsaft.
 3. Rør godt om og tilsett krydderblandingen.
 4. Hakk rødløk i bittesmå biter og tilsett dem.
 5. Rør godt om – og voilà, klar for servering!

guacamole halloween

Når man først er inne på Halloween og paprika som dekorasjon….

Hvorfor ikke lage en liten djevel ut av den røde paprikaen du allerede har liggende i skapet? Bruk den som serveringsbolle for nøtter, oliven eller annet småtteri. Jeg liker oliven, så her ble det oliven. Morsomt for de små – og like morsomt for barnslige voksne, som meg!

billig halloween dekorasjon

 

 

 

Leave a Reply