Tips til deg som søker Halloween-arrangementer og skumle attraksjoner året rundt i Paris

Siden Halloween er like rundt hjørnet, benytter jeg meg like greit av anledningen til å dele noen tips til hva du kan finne på, du som har bestemt deg for å ta fri fra jobb for å reise til den franske hovedstaten for å feire Halloween. Enten du elsker å bli skremt og liker alt det ekstreme, eller foretrekker en mild og gjerne barnevennlig feiring – Paris har noe for alle og enhver.

Også for deg som liker alt det mystiske, alt det mørke, alt det underjordiske, alt det skumle – året rundt. Ja, du som ikke ønsker å vente til Halloween for å kjenne på atmosfæren kun den ene kvelden. Du lever og ånder for denne atmosfæren. Du som er fascinert av kirkegårder, katakomber og dødsriket.

For deg som vil ha en barnevennlig eller ikke-så-skummel Halloween…

Disneyland Paris er fra 1. Oktober til 5. November dekorert med spøkelser, gresskar og skjellett, og inviterer til Langbein’s “Skeletoons party”, hvor du vil møte på merkelige og morsomme skjelletter i Frontierland (et område i hovedparken) sammen med Langbein. Ingen Halloween uten slemminger. Derfor blir også selveste Cruella DeVil, Hjerterdame fra Alice i Eventyrland, Kaptein Krok, dronningen fra Snøhvit og Jafar, med på festen.

spøkelser disneyland

For deg som vil i fornøyelsespark…for å bli vettskremt!

Parc Asterix arrangerer fra 14. Oktober til 5. November et arrangement som ikke akkurat er for de lettskremte som liker å gjemme seg bak ei pute mens dem ser på skrekkfilm. Med andre ord, slike som meg. Arrangementet er åpent fra 19:00 til 01:00. Leatherface fra Texas Chainsaw Massacre, Dracula og mange flere gleder seg til å løpe etter deg mens du flykter fra dem i all hast.

For deg som vil vandre stille og rolig på en kirkegård hvor Edith Piaf, Jim Morrison og Oscar Wilde ligger begravet…

Cimetiére du Père Lachaise er den største kirkegården i Paris. Og den mest besøkte. Kanskje ikke så rart, med tanke på hvor mange kjente forfattere, komponister og musikere som ligger begravet der. Kirkegården og alle gravene er i seg selv er mildt sagt imponerende. Gravkamre, skulpturer og monumenter står side om side, på rekke og rad, og det skal godt gjøres å virkelig se alt – så stort som det er!

kirkegård paris

For deg som heller vil besøke de døde – under jorden…

Katakombene i Paris er et underjordisk system bestående av 300 kilometer med ganger, sjakter og rom i nedlagte steinbrudd, hvor en del av dem nå benyttes som gravplass. Ved inngangen til katakombene står det skrevet “Stopp! Her er Dødens rike” (på fransk selfølgelig). Ønsker du å se kranier og knokler i massevis mens du vandrer rundt i mørke ganger, er dette et sted for deg.

For deg som vil besøke et hjemsøkt hus…

Le Manoir de Paris er et spøkelseshus som også har et Escape Room. Her vil du, akkurat som i Parc Asterix, bli jaget av skumle skapninger. Fra 14. Oktober til 12. November arrangerer de dessuten noe veldig spesielt – og ekstra skummelt – i anledning Halloween.

Selv har jeg allerede vært i Disneyland, og var tidligere i år på Père Lachaise kirkegården. Selve Halloween-feiringen tar jeg i Toulouse i Sør-Frankrike. Hva vi velger å finne på der, gjenstår å se!

kirkegård

disney halloween

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply