Utdrikningslag i Milano!

Forrige måned hadde jeg det superhektisk, men fy så fantastisk gøy det har vært! Kanskje litt for gøy.

Både Julien og jeg var travle med å feire utdrikningslaget og bryllupet til et vennepar av oss som bor i Paris. Hun er fra Kina, han er fra de franske Alpene. En herlig kulturmiks!

Bruden var, siden før hun i det hele tatt var forlovet, veldig gira på tanken på et fullpakket amerikanisert utdrikningslag med fyll, fest, deilige menn, kleine utfordringer og pyntegjenstander med “bride to be” skrevet i glitter og gull.

Derfor kom det ikke som en overraskelse da hun laget en Facebook-gruppe for alle dem hun ønsket å invitere i utdrikningslaget sitt, så fort datoen for bryllupet var satt og planlegging av siste helg som “fri kvinne” kunne settes i gang.

Alt skulle være en overraskelse. En eneste stor hemmelighet. Så den Facebook-gruppen, den ble hun kjapt kastet ut av. Og like kjapt var vi i gang med planleggingen.

Vår endelige destinasjon? Milano. Italia’s moteby. Italia. Italienere. Heite menn med sexy aksent. Ja, det var ingen tvil om at vi ville til Italia. På samme måte som at gutta valgte å reise til Budapest på grunn av heite, øst-europeiske damer, valgte vi å dra til Italia på grunn av deilige menn som kan sjarmere en hvilken som helst turist i senk, bare ved å si “ciao bella”.

Vi leide en Airbnb leilighet med to soverom. To dobbeltsenger på hvert rom. To jenter per seng. Uproblematisk.

Åtte jenter på ett bad, derimot, var en verre situasjon og krevde en hel del med planlegging. Hvem skulle dusje på kvelden? Hvem på morgenen? Og aller viktigst av alt; ingen skulle få lov til å bæsje uten å la alle andre få lov til å tisse først.

Vinduet skulle dessuten også alltid stå åpent, for å lufte ut fukt og lukt. Dessverre var dette baderomsvinduet rettet mot naboene sine leiligheter, og det ikke fantes verken gardiner eller persienner. Ønsket noen å se oss dusje, var det bare å titte ut vinduet. Gratis show!

Vi orket ikke å dra på byen den første kvelden. Etter å ha tatt fly fra Paris, og deretter gått oss vill i sentrum av Milano mens vi letet etter riktig gate, var vi alle slitne, sultne og tørste. Derfor var det like greit å handle inn noen flasker champagne og prosecco, og kose oss med diverse småretter og snacks, og prate løst og fast uten filter – om alt vi ikke ønsket at gutta skulle høre.

Ballonger med “bride to be” ble blåst opp og dekorerte hele leiligheten, før vi tok noen av dem med oss videre på tur neste dag, mens vi dro ut for å spille “nødt eller sannhet”-kort og ha det morro med dagsfylla (på prosecco) og tvinge bruden til å selge kondomer til tilfeldige menn på gata.

Vi endte opp med matchende t-skjorter med “Team Braut” påskrevet, da de eneste utdrikningslag t-skjortene vi fant som shippet til Frankrike, kom fra Tyskland, med slagord på tysk. Jawohl meine freundinnen, så fikk vi være Team Braut, da.

feire bruden

Spaghetti (med safran) til lunsj var om mulig enda diggere enn både solskinn og dagsfyll. Kort tid etter å ha spist enorme porsjoner med pasta, endte vi opp med hver vår gelato (italiensk is) og kunne knapt bevege oss etterpå.

spise ute

…Det var inntil vi oppdaget en klesbutikk full av nydelige kjoler på salg. Da orket vi plutselig å løpe opp og ned mellom de to etasjene fulle av klær som skrek ut “kom og prøv meg”. Jeg som egentlig har mer enn nok av plagg i skapene hjemme, klarte ikke å motstå fristelsen og endte opp med å kjøpe meg to nye kjoler. Noe som fikk Julien til å himle med øynene da jeg kom hjem.

Pfft. Menn forstår ikke den adrenalinen vi kvinner føler når vi drar kredittkortet, og går ut døra med poser fulle av ting som får oss til å føle oss som de prinsessene vi er.

Innen dagen var omme, endte jeg for øvrig opp med en ny veske, også.

Et lite ærend gjensto, før vi dro tilbake til leiligheten for å skifte fra ola-shorts og tyske t-skjorter til sorte kjoler og høye hæler.

fylla i milano

Antipasti-buffet og inkludert cocktail sto for tur. Jeg drakk meg enda fullere på Bellini og spiste til magesekken omtrent var tredoblet i størrelsen. Pizza, enda mer pasta, oliven, spekemat, ost, grønnsaker, focaccia – det var så utrolig mye å velge mellom, og jeg valgte litt av alt.

Vi avsluttet kvelden med den høyst nødvendige turen ut på nattklubb (Gattopardo) for å virkelig feire bruden. Et gammelt kirkebygg i romansk arkitektur, nå eksklusiv nattklubb, Gattopardo er visstnok et “it”-sted for dem som ønsker å bli sett. Vanligvis føler jeg meg som et eneste stort utskudd når jeg forviller meg inn på slike utesteder, men den kvelden var jeg nok allerede for full til å føle noe som helst annet enn glede over å høre DJen spille gøyal listepop og house. Privat bord, flasker med vodka og fruktfat var reservert, og for første gang i mitt liv opplevde jeg å få være VIP på nattklubb utenfor Norge.

Jeg slo hull på strømpebuksa, glemte igjen lipglossen min på do, flørtet med svensker og sang for full hals til Rihanna og Beyonce (og hørtes sikkert ut som ei forkjøla kråke). Jeg danset med sko, uten sko, sammen med de andre jentene, sammen med fremmede mennesker, og i do-køen helt alene. Jeg lot kredittkortet få kjørt seg hardt mens jeg bestilte vodka-shots på rekke og rad. Og vips så var natten over!

Dagen derpå var vi alle temmelig reduserte. Dermed ble det ekstra hardt å pakke kofferten, levere tilbake nøklene og dra på restaurant for å spise lunsj før det var tid for å dra på spa. Mer konkret; helt fantastiske QC Terme Milano.

Jeg har lyst til å reise tilbake til Milano kun for å tilbringe en hel dag hos QC Terme. Dum som jeg var, glemte jeg å pakke med meg bikini (selv om jeg visste at vi skulle på spa i løpet av helgen). Heldigvis var ei av jentene en reddende engel, med sin reserve-bikini pakket ned i kofferten. Med en litt for stor overdel, og en altfor liten overdel, så jeg sikkert rimelig dust ut, men det fikk så være.

Spa-opplevelsen var den beste bade-opplevelsen jeg har opplevd i hele mitt liv. Og den merkeligste. Aldri før har jeg vært i et basseng hvor eneste formål er å ligge og flyte på diverse skum-former. Eller gamle t-banevogner som har fått nytt liv som sauna. For ikke å snakke om hvilerom. Ja, rom fulle av madrasser hvor man legger seg ned i morgenkåpa si og sover i en times tid på en madrass i et bur eller i en “vulkan”.

Og ja, jeg tok en to timers hvil i “vulkanen”.

Alt i alt, et helt fantastisk utdrikningslag. Jeg håper mitt fremtidige vil bli like bra (når enn det blir)!

milano utdrikningslag

bart

 

Leave a Reply