Er penger svaret på lykke?

Hvorvidt penger gjør en lykkelig kan diskuteres.

…men har du litt ekstra å rutte med, så har du også friheten til å kunne skaffe deg noe som kanskje kan være svaret på din personlige lykke – eller, i det minste lede deg i riktig retning. Og forme din fremtid deretter.

Her er mitt eget eksempel. Hadde det ikke vært for sparepenger og arv, hadde jeg ikke kunnet reise så mye som jeg har gjort de siste årene, og da hadde jeg heller ikke møtt kjæresten min, ei heller startet reisebloggen min eller hatt nok inspirasjon til å skrive boka jeg omtrent er ferdig å skrive (mer om det senere).

Takket være penger har jeg klart å kunne gå fra en livsstil og tilværelse som ikke så ut til å gå noen vei, hvor alt stod stille, til å komme meg noen babysteg nærmere dit jeg ønsker å være.

Ja, vi snakker babysteg foreløpig. For er det noe man skal vite når det gjelder lykke, så er det at absolutt alt krever tid og tålmodighet. Med mindre man har gullhår i ræva.

Tilbake til meg og mitt.

Siden 2013 har jeg blant annet:

  • Bodd 1 år i USA
  • Benyttet anledningen til å besøke forskjellige byer/stater i USA
  • Gått på TEFL-kurs i Praha, Tsjekkia (Teaching English as a Foreign Language)
  • Møtt kjæresten min, mens jeg var i Praha
  • Flyttet til Paris, Frankrike
  • Gått på språkkurs i Paris for å lære fransk
  • Gått på skrivekurs i Barcelona, Spania
  • Gått på markedsføringskurs i Essaouira, Marokko

Ingenting av dette ville vært mulig om jeg ikke hadde spart opp penger og prioritert å bruke dem på reiser og kurs, fremfor å bruke dem på altfor mange materielle goder. Ja, jeg er jo fortsatt dame, så jeg klarer ikke alltid å dy meg når jeg går forbi noe lekkert i et butikkvindu, men du skjønner tegninga.

Å bruke penger på materielle ting er faktisk ikke en dum idé, for enkelte. Alt kommer nemlig an på hvem du er, hva du duger til og hva du ønsker å gjøre i fremtiden.

Er du for eksempel en mote, interiør eller skjønnhetsguru, er det jo faktisk  en investering å bruke penger på det du ønsker å fronte – enten via sosiale medier, blogg, vlogg, eller i jobbsammenheng.

Er du derimot som meg, og ikke spesielt flink med mote og sminke, og hvertfall ikke penere enn gjennomsnittet, så er det bedre å finne på noe annet.

Hva er ditt talent?

Bruk det for alt det er verdt. Ikke nøl med å bruke penger på å forbedre det som forbedres kan, om muligheten er der. Du er allerede flink, så tenk hvor fantastisk dyktig du kan bli, om du bare jobber enda hardere og tar til deg alt du kan av råd fra erfarne fagfolk?

Har du et musikalsk talent? Kulinarisk talent? Kunstnerisk talent?

Reis ut i  verden, kurs deg, møt likesinnede, bli en super-versjon av deg selv.

Hva om du ikke har et spesielt talent?

Alle er flink til noe, men ikke alle er klar over det. Er du usikker på hva du er flink til, vil det faktisk gjøre deg godt å reise litt eller ta noen hobbykurs for å lære noe nytt. Hvem vet, kanskje får du en ny lidenskap underveis, mens du er ute i verden og leter etter deg selv og ditt talent?

Selv er jeg fortsatt ikke helt sikker på hva jeg har talent for (med mindre svadaprat og overtenking kan defineres som et talent), men jeg vet godt hva jeg liker å gjøre – og tar alt av utfordringer på strak arm, i jakten på min personlige lykke.

Med eller uten penger.

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply